Seu Electrònica

Honoris Causa UdL

John Elliott

Data d'investidura: 13 de desembre de 1999
Honoris Causa UdL - Josep Vallverdú

Nascut en 1930 a Reading (Berks, Anglaterra), Sir John Elliott és catedràtic emèrit d'Història Moderna a la Universitat de Oxford. Educat a l'Eton College, és doctor en Història per la Universitat de Cambridge (Trinity College, 1952) i fou durant 17 anys professor a l'Institut d'Estudis Avançats de Princeton (Estats Units). Està considerat com un dels hispanistes més importants del món, especialista fonamentalment en els segles XVI i XVII de la Història d'Espanya, especialment en la figura dels validos i, més concretament, del Comte Duc d'Olivares, i en la història comparada de la colonització espanyola i britànica a Amèrica.

A més de la seva àmplia labor docent, tant a Anglaterra com a professor convidat en les més destacades universitats del món, és autor, entre molts altres llibres, de "La Españ Imperial, 1469-1716" (1963), "La rebelión de los catalanes" (1963), "El viejo mundo y el nuevo, 1492-1650" (1970), "Un palacio para el rey" amb Jonathan Brown (1980) "Richelieu y Olivares" (1984), "El Conde Duque de Olivares" (1986) i "Espanya y su mundo" (1989).

Membre corresponent de la Real Acadèmia de la Història de Madrid, i membre de l'Acadèmia Britànica, pertany també a l'Acadèmia Americana de les Arts i les Ciències i a la Societat Filosòfica Americana. A més de la de Lleida Elliott és doctor "honoris causa" per les universitats de Barcelona, Autònoma de Madrid, València, Gènova, Portsmouth, Warwick i Brown. Entre altres distincions, ha estat nomenat Cavaller per S. M. la Reina d'Anglaterra, i ha rebut la gran creu d' Alfonso X el Sabio, la gran creu d'Isabel la Catòlica, la medalla d'honor de la Universitat Internacional Menéndez y Pelayo, la medalla d'Or a les Belles Arts i premis com el Wolfson d'Història (1986), el "Eloy Antonio de Nebrija" (1993), i el "Balzan" per a la història 1500-1800, atorgat per la Fundació Internacional Balzan (1999).

 


 • Imprimir
 • Tornar enrera
 • Pujar a dalt
Darrera modificació: 04/06/2013

Més informació

 • John Elliott. El oficio de historiador (Diversos). Editorial Milenio
  Aquest volum és el resultat de l'homenatge que, amb motiu de la seva investidura com doctor honoris causa per la Universitat de Lleida, se li va rendir a l'historiador John Elliott en les seves aules al desembre de 1999. Convençuts que la seva pròpia obra és el seu millor monument, es va demanar a especialistes derenom i a bons coneixedors de la seva persona i els seus treballs que fessin un comentari sobre les més importants aportacions d'aquest historiador, ara per ara un dels autors més respectats i admirats dintre del camp de la història moderna europea.

Universitat de Lleida

 • RSS UdL
 • Facebook UdL
 • Twitter UdL
 • YouTube UdL
 • Flickr UdL
 • Google+ UdL